Translate

четверг, 7 апреля 2016 г.

Реферат по Червоній книзі. Птахи. Журавель-красавка.

 Червона книга України — це перелік рідкісних видів рослин та тварин, що знаходяться під загрозою зникнення на території  України, і підлягають охороні.                                          
 Одним з птахів, що занесені до Червоної книги України, та мешкає в Запорізькій області є   Журавель степовий або журавель - красавка. (малюнок 1). Цей вид є зникаючим. Зимує в Африці та Південній Азії. В Україні чисельність журавлів налічує біля 700 особин.
   Красавка. Так називають степового журавля. І дійсно, ніжні, попелясто-сірі тони оперення спини, оксамитово-чорний комірець на грудях та шиї, а також наявність на голові звисаючого пучка білосніжних пір'їн створюють неповторний вигляд, що цілком підлягає визначенню "красавка".
  Летять журавлі на недосяжній для ока висоті. Прилетівши навесні до місць гніздування, зграї тримаються деякий час разом.  Вони збираються зранку і ввечері,  і розважаються стрибками і танцями, доки знайдуть пару.
 Харчуються як рослинною, так і тваринною їжею. Їдять рослини, арахіс, бобові, зерно, комахи та дрібні тварини.
   Пошана, з якою ставляться до цих птахів, не вберегла журавлів від знищення. Біда не оминула й красавку. На журавлів полюють, кладки знищують бродячі собаки. Зменшення місць для водопою, знищення гнізд під час випасання худоби та обробітку ланів, розлякування птахів.
  Однак швидке звикання до людини і здатність до розмноження в неволі дає невеликий шанс степовому журавлю вижити.
  Протягом тисячоліть журавлів шанували за красу, вражаючі розміри і величний політ. Навіть відлітаючи на зимівлю в теплі краї, вони навесні незмінно повертаються на рідну землю. Природно, що саме журавель став символом зв'язку з Батьківщиною.

Комментариев нет:

Отправить комментарий